Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

De Manawan is de autochtone gemeenschap van de Atikamekw natie. Ze draagt een eerzaam en duurzaam toerisme hoog in het vaandel en biedt u een authentieke en unieke ervaring aan. U heeft er de kans om talrijke ervaringen op te doen en culturele uitwisselingen te maken in een buitengewoon en natuurlijk kader, gemakkelijk bereikbaar vanuit Montreal. Dit pakket richt zich tot al wie een typisch Indiaans avontuur wenst te beleven en niet aarzelt om iets nieuws te proberen.

Vertrekdatums:

Elke maandag, woensdag en vrijdag vanaf 19 mei tot 16 oktober 2017

Flight Icon

Afspraak om 16u30 aan de Manawan gemeenschap in de Atikamekw natie, gelegen in een uitgestrekt natuurlijk leefgebied. U ontmoet de autochtone gidsen en aan de hand van een boottocht van 35 minuten wordt u naar de traditionele site Matakan vervoerd. U neemt plaats in uw tipi met sparrentwijgen en een kampvuur. Avondmaal met elandenvlees en een vriendelijke babbel rondom het kampvuur.

Ontbijt. Vandaag zijn er meerdere typisch Indiaanse activiteiten te beleven : kano-initiatie (2 personen per kano) rondom de site met bijkomende uitleg; tocht met de rabaska kano tot aan het Buffalo strand met daar een picknick en de mogelijkheid om te zwemmen; workshops over de bouw van de rabaska kano uit boomschors, over de medicinale planten en over de Atikamekw taal (afhankelijk van de weersvoorspelling). Middagmaal. ’s Avonds heeft u de kans om van een traditioneel avondmaal te smullen (vis, bannock (brood), wild, enz.) gevolgd door een wandeling op een pad rondom het eiland met uiteraard bijkomende uitleg over de flora en de fauna. Om deze drukke dag mooi af te sluiten, wordt u uitgenodigd om rond het kampvuur plaats te nemen en te luisteren naar de legendes en de geschiedenis van Atikamekw.

Flight Icon

Na uw ontbijt wacht de motorboot u op en zal u een beverdam bezichtigen met de nodige uitleg alvorens u naar Manawan vervoerd zal worden. De aankomst in de gemeenschap van Manawan is omstreeks 10u.

Season 2017-2018

Price per person
Periods Volwassenen 3-12 ans 0-2 ans
19/05-16/10 382 € 205 € gratuit


Inbegrepen in de prijs

- 2 nuitées en tipi incluant le matelas de sol et le sac de couchage

- 5 repas (2 petits déjeuners, 1 déjeuner et 2 dîners)

- Les services d’un guide autochtone francophone

- Les transferts aller-retour de Manawan vers le site Matakan

- Toutes les activités et les équipements mentionnés au programme

- Les taxes locales      

Vertrekdata
Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance