Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Quebec is een ideale bestemming om samen met het gezin te ontdekken. De kinderen zullen met fonkelende ogen over de cultuur van de indianen leren en de wilde dieren in hun natuurlijke habitat observeren.

Pluspunten:
- Een verblijf in halfpension in het hart van de natuur met een groot aanbod gezinsactiviteiten
- Nauw contact met de dieren in de Ferme 5 étoiles en in de Zoo Sauvage van Saint-Félicien

Tips:
- Etappes van twee overnachtingen in elk bezocht gebied
- Verblijven die speciaal gekozen zijn voor families

Flight Icon

La Tour Belvédère** (1) – BW Ville-Marie*** (2)

Heenvlucht met als bestemming Montreal. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw hotel in het stadscentrum. U kan de rest van de dag de stad op uw eigen tempo verkennen. Bezichtig de wolkenkrabbers van de zakenwijk en de ondergrondse stad, de Sainte-Hélène eilanden en Notre-Dame, de quartier latin, de Chinese buurt, de drukke winkelstraat Sainte-Catherine, het historische Vieux-Montreal en de Notre Dame basiliek. Of ontdek Mont-Royal en zijn groot park, de inwoners van Montreal noemen het ook wel « la montagne » (de berg) die fier boven het hart van het centrum pronkt. Keuze in deze dynamische en kosmopolitische stad ontbreekt zeker niet. 

La Tour Belvédère** (1) – BW Ville-Marie*** (2)

Uit de talrijke gezinsactiviteiten zijn er twee sectoren die bijzonder interessant zijn. Zo kan u bijvoorbeeld een dag lang genieten van « l’Espace pour la vie », gelegen in het oosten van de stad, in de sector van het Pôle Olympisch park waar u ook het Olympisch stadium en zijn beroemde scheve toren vindt. Het « Espace pour la vie » biedt u de grootste concentratie natuurgeschiedenismusea. Ook kan u de dag doorbrengen in de historische haven « Vieux-Port ». U ontdekt er het Wetenschapscentrum van Montreal met de Imax bioskoop, de toren en het « plage de l’horloge » strand, het splinternieuwe reuzenrad, het avontuurpark « Voiles en Voiles », vertrekpunt van de talrijke cruises op de rivier, een enorm groot labyrint, de Bonsecours vijver waar u een waterfiets of gocarts, fietsen en segways kan huren, een tokkelbaan in het hart van de stad, … en nog veel meer !

Hôtel Mont-Gabriel*** (halfpension) (1) – Manoir Saint-Sauveur*** (2)

Vandaag ontdekt u de Laurentiden, een prachtig uitgestrekt gebied met bergen en meren, reeds lange tijd een zeer geliefd vakantieoord en één van de favoriete speeltuinen van de inwoners van Montreal. Wandeltochten, fietsen, watersporten, paardrijden, spa’s, fijnproeversparcours, de « Route des Belles-Histoires » (toeristische historische route)… alles is mogelijk in de Laurentiden. U kan ook het noorden van de regio ontdekken, het vakantieoord aan de Mont-Tremblant. Bewandel de kronkelige paden in het pittoreske dorp aan de voet van de Mont-Tramblant, bereik de top met de panoramische kabelbaan en bewonder het adembenemende uitzicht. Eénmaal aan de top kan u genieten van de natuurbelevenispaden, een observatietoren met 360 graden uitzicht of één van de andere talrijke activiteiten. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin ! 

Hôtel Mont-Gabriel*** (halfpension) (1) – Manoir Saint-Sauveur*** (2)

Wandel in het charmante dorp Saint-Sauveur. Laat u verleiden door haar bruisende sfeer en het arsenaal aan culturele en sportieve activiteiten : fietspaden, een waterpark, een hébertisme circuit, kunstgalerijen. In de outlets kunnen de shopping liefhebbers naar hartenlust winkelen in het hart van het dorp. Ook kan u met de auto of met de fiets de volgende charmante landelijke dorpjes ontdekken : Sainte-Adèle, Sainte-Agathe-des-Monts en Val-David. Aan de « Auberge du lac Morency » in Saint-Hippolyte vindt u al wat u nodig heeft voor uw eerste pauze in het hart van de natuur. Aan de oevers van dit meer geniet u van een hemelse plek om te herbronnen en van de talrijke activiteiten die u worden aangeboden : watersport (kanovaren, kajak, waterfiets), binnen- en openluchtzwembad, bubbelbad en een droge binnen-sauna, fitnesszaal, Scandinavische spa in de buitenlucht ($), tennis, volleybal, minigolf, zandstrand, wandelpaden, openluchtspelen, yoga, aqua gym, mini-club voor de kinderen (van 7 tot 13 jaar tijdens het zomerse hoogseizoen), trefpunt met biljard en gezelschapsspelen, en ’s avonds entertainment. 

Auberge du Vieux-Moulin*** (halfpension) (1) - (2)

Ontdek een aards paradijs in het prachtige gebied van Lanaudière, maagdelijke uitgestrekte gebieden, watervallen, vlaktes en bergen ! Verblijf 2 nachten in het hart van de natuur in de « Auberge du Vieux-Moulin ». U zal aangenaam verrast zijn met het warme onthaal, een verblijf van hoge kwaliteit, knus en gezellig, waar u zich meteen thuis zal voelen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of aan het meer op de reuzetrampoline, kan u zich even wat rust gunnen aan het strand.

Auberge du Vieux-Moulin*** (halfpension) (1) - (2)

Talrijke activiteiten op de site van de « Auberge du Vieux-Moulin » bieden u de mogelijkheid om volop van de dag te genieten. U heeft de keuze uit : pootje baden in het meer of het binnenzwembad, een fietstocht in de bergen, kanovaren, waterfietsen, ritje met de roeiboot of de kajak, wandeling in de natuur, volleybal, petanque, cricket, badminton of hoefijzerwerpen, ontspannen in het bubbelbad of de sauna. Bijkomende betalende activiteiten : ontspanning of verzorging in de spa, tocht met de quad, forelvissen, paardrijden, een waterscooter huren, enz. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geniet u van een brede waaier aan activiteiten voor het hele gezin !

Prêt-à-camper (beddengoed en toegang tot het park) (1) – Hôtel Valcartier**** (2)

Reis doorheen een gedeelte van de Mauricie regio en ontdek de stad Trois-Rivières en het Chemin du Roy langs de Saint-Laurent rivier. In het gezelschap van kinderen moet u ongetwijfeld een dag in het « Village Vacances » in Valcartier voorzien. Het openlucht waterpark telt ongeveer 35 glijbanen, 2 rivieren met thema’s om te ontdekken, zwembaden met golven, strandvolleybal en andere activiteiten. U kan ook het Bora Park bezoeken, een groot waterpark in het bijgebouw van het Hôtel Valcartier.

Prêt-à-camper (beddengoed en toegang tot het park) (1) – Hôtel Valcartier**** (2)

Of u nu al dan niet gekozen heeft voor een verblijf in de Huttopia tent in het park, is het ontdekken van het nationaal park Jacques-Cartier ongetwijfeld minstens één dag waard. Het park beschermt één van de prachtigste gletsjer valleien van Quebec van wel 500 meter waar een kronkelende rivier soms rustig vloeit en soms donderend voorbij raast. Op de hoge plateaus heerst het naaldbos, terwijl de loofbomen de valleien sieren. U geniet er van een erg rustgevende natuur. Het park biedt ook een brede waaier aan activiteiten, zowel om vrij te beoefenen of tijdens begeleide excursies of ateliers met apparatuur en infrastructuur van hoge kwaliteit.

Hôtel du Jardin*** (1) – Hôtel de la Boréalie**** (2)

Vandaag ontdekt u het Lac Saint-Jean gebied. Het meer zelf is een werkelijke binnenzee met zijn oppervlak van 1350km². Zijn aanpalende gronden worden voor landbouw gebruikt. Speel amateur speleoloog in het « Parc de la caverne du Trou de la fée »; herleef de geschiedenis van de handelspost van Métabetchouane uit 1676, de tijd waar alles nog te ontdekken, verkennen en te stichten was. Een bezoek aan de « Zoo sauvage » in Saint Félicien mag u absoluut niet missen. U kan er de diersoorten van de Borealie ontdekken. Aan boord van een afgerasterd treintje ontdekt u het « Parc des sentiers de la nature ». Knus en in alle veiligheid ontdekt u de dieren die er halfvrij vertoeven zoals de wolven, bizons, muskusossen, zwarte beren en de alces. Vergeet de voetgangerszone van het park niet te verkennen. Deze biedt een intieme kijk in de wereld van de boreale diversiteit in zes sectoren : Noordpool, Azië, het gemengde bos, Mongolië, het gebergte en de kleine boerderij. Op de site van de zoo kan u ’s avonds genieten van het magische Anima Lumina.

Ferme 5 étoiles*** (1) - (2)

In het Saguenay gebied bieden de producenten het publiek de kans om hun mand te vullen met sappige aardbijen, frambozen of de erg geprezen bosbessen. De inwoners van Lac Saint-Jean hebben trouwens het koosnaampje « Les Bleuets » (blauwtjes) gekregen. Tijdens het seizoen is dit een erg leuke gezinsactiviteit. Ontdek de spectaculaire fjord van Saguenay, één van de langste ter wereld, maar ook het meest zuidelijk gelegen. Het schenkt een uniek ecosysteem door zijn complexiteit en verscheidenheid en het is ook een ideale plaats om de walvissen en de zeefauna van het gebied te observeren. De rotsige kliffen reiken een hoogte van wel 457 meter en duiken in het donkere water van de fjord. Mits een kleine omweg ontdekt u het Fjord museum waar u alles over het natuurlijke erfgoed en de geschiedenis van deze fjord kan leren. Ook kan u een excursie boeken met de kano en op observatietocht van de zwarte beren vertrekken met Okwari Adventures. Begeef u vervolgens naar de « Ferme 5 étoiles » in Sacré-Coeur. Deze boerderij, op een kwartiertje van Tadoussac, biedt u een prachtig vakantieoord aan de noordoever van de fjord, middenin een bosrijk gebied. Het nauwe contact met de dieren, in het bijzonder de deelname aan hun verzorging, schenkt de kinderen erg mooie momenten.

Hôtel Ambassadeur*** (1) – Hôtel Manoir Victoria**** (2)

Onderweg naar Quebec reist u doorheen het prachtige Charlevoix gebied waar cultuur en natuur verenigd worden. Al decennia lang trekt de pracht van het landschap menig schilder en artiest aan, het grote aantal boetieken en kunstgalerijen getuigen erover. Aan de volwassenen biedt dit gebied een schat aan ontdekkingen en het fijnproeven van de lokale streekproducten van Quebec. Ook kan u bij talrijke producenten op bezoek gaan. Charlevoix biedt eveneens twee spectaculaire nationale parken die een omweg zeker waard zijn : « Gorges-de-la-Rivière-Malbaie » en «Grands-Jardins ». Het nationaal park Hautes-Gorges schenkt zijn verse lucht aan het Biosfeer Reservaat van Charlevoix. De diepe valleien tussen de bergen, de pracht van het landschap en de bijzondere loop van de Mabaie rivier maken dit een betoverende plek. Tijdens een cruise of een vlucht met het watervliegtuig krijgt u de kans het ravijn en de wanden te ontdekken.

Hôtel Ambassadeur*** (1) – Hôtel Manoir Victoria**** (2)

Quebec, de hoofdstad van de provincie en parel van het UNESCO Werelderfgoed, heeft u erg veel te bieden. De voornaamste historische sites zijn de pleinen van Abraham, de stadswallen, het Koningsplein, de citadel et de Petit Champlain buurt. Geniet van een wandeling op het bruisende Dufferin terras. Laat u verleiden door de charme van de straatjes van het historische « Vieux-Quebec ». Neem de veerboot naar Lévis en geniet van het unieke uitzicht over Cap Diamant en het Château Frontenac kasteel. Bezoek met de kinderen de enorme site « Aquarium du Quebec » en ontdek in deze bruisende speeltuin de 10.000 dieren van de zee : vissen, reptielen, amfibieën, ongewervelden en de zoogdieren. Ook kan u een bezoek brengen aan het park « Parc de la Chute-Montmorency » of de Sainte-Anne canyon. Twee sites waar u prachtige watervallen kan bewonderen, ook te voet te verkennen langs panoramische wandelpaden en waar u zich ook aan de tokkelbaan kan wagen.

Maak van de laatste uren gebruik om de stad verder te verkennen of om nog te winkelen. Bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal in de ochtend.

Season 2020

Price per person
Standaard Single Double Triple Quad Chd* TAX**
Quebec for Families
02/05 - 11/06 3.289 € 2.223 € 1.884 € 1.717 € 1.051 € 322 €
12/06 - 25/06 3.418 € 2.285 € 1.928 € 1.748 € 1.051 € 322 €
26/06 - 23/08 3.648 € 2.515 € 2.158 € 1.978 € 1.224 € 322 €
24/08 - 31/08 3.418 € 2.285 € 1.928 € 1.748 € 1.051 € 322 €
01/09 - 07/10 3.191 € 2.165 € 1.844 € 1.681 € 962 € 322 €

* Korting kind -12 jaar die de kamer deelt met de ouders
** Bedrag luchthaventaksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Superieur - Maandag tot Donderdag Single Double Triple Quad CHD* TAX**
Quebec for Families
01/05 - 06/06 3.631 € 2.272 € 1.879 € 1.685 € 860 € 322 €
07/06 - 25/06 3.889 € 2.401 € 1.968 € 1.752 € 860 € 322 €
26/06 - 23/08 4.119 € 2.631 € 2.198 € 1.982 € 1.033 € 322 €
24/08 - 23/10 3.809 € 2.361 € 1.942 € 1.730 € 860 € 322 €

* Korting kind -12 jaar die de kamer deelt met de ouders
** Bedrag luchthaventaksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Superieur - Vrijdag tot Zondag Single Double Triple Quad CHD* TAX**
Quebec for Families
01/05 - 06/06 3.680 € 2.294 € 1.897 € 1.699 € 860 € 322 €
07/06 - 25/06 3.942 € 2.427 € 1.986 € 1.765 € 860 € 322 €
26/06 - 23/08 4.172 € 2.657 € 2.216 € 1.995 € 1.033 € 322 €
24/08 - 23/10 3.857 € 2.383 € 1.955 € 1.743 € 860 € 322 €

* Korting kind -12 jaar die de kamer deelt met de ouders
** Bedrag luchthaventaksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Supplement Single Double Triple Quad
Quebec for Families
Fullsize wagen (4 deuren) 98 € 49 € 33 € 25 €
Mid season (01/06 - 30/06 & 01/09 - 30/09) 24 € 12 € 8 € 6 €
Hoogseizoen (01/07 - 31/08) 182 € 91 € 61 € 46 €


Inbegrepen in de prijs

- De voorgestelde vluchten met Air Canada in klasse L en de luchthaventaksen (322€)
- Het inchecken van 1 bagage
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- 2 nachten in Huttopia-tent in het Jacques Cartier National Park in de standaardcategorie
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- Halfpension (2 ontbijten en 2 avondmalen) in de Auberge du Vieux-Moulin en Hotel Mont-Gabriel
- De toegang tot de Zoo sauvage in Saint-Félicien
- Een gepersonaliseerde reiskit

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse
- De aanbevolen maaltijden en bezoeken
- De persoonlijke uitgaven
- De ferry’s
- Entreegelden in de nationale parken
- De optionele activiteiten

Vertrekdata


Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance