Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Tijdens dit circuit verlaat u de veelbezochtige paden en reist u in de prachtige provincies van New-Brunswick en Nova Scotia. U ontdekt tevens het schiereiland Gaspésie, berg en zee zo ver het oog reikt.

Pluspunten:
- Reis doorheen 3 provincies: Nova Scotia, New-Brunswick en Quebec
- Mooi overzicht van de Atlantische provincies

Tips:
- De oversteken zijn inbegrepen, behalve voor Dag 6
- Een bezoek aan Quebec is voorzien (2 uur lang)
- Keuze uit het type huurwagen 

Flight Icon

Hôtel Faubourg Suites (1) – Delta Hotels by Marriott (2)

Heenvlucht met als bestemming Montreal. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw hotel in de stad. U kan de rest van de dag, afhankelijk van het uur van uw vlucht, Montreal op uw eigen tempo vrij verkennen. Deze multiculturele stad biedt een charmante Amerikaans-Europese sfeer. Ontdek de historische buurt « Vieux-Montréal » aan de oevers van de Saint-Laurent rivier.

Hôtel L’oiselière (1) – (2)

Vandaag reist u naar Montmagmy. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan Cap-de-la-Madeleine, beroemd voor de Notre-Dame-du-Cap basiliek gewijd aan de Heilige Maria en die jaarlijks duizenden pelgrims en bezoekers verwelkomt. Stop voor uw middagmaal aan Trois-Rivières. Deze bestemming biedt u een charmant stadscentrum en cultuur, maar ook restaurants, unieke musea, een bruisend stadcentrum en een prachtig uitzicht over de rivier. Aankomst en overnachting in Montmagny.

Four Points by Sheraton (1) -  Best Western Plus Edmunston (2)

Volg de weg naar Edmundston in New-Brunswick. Stop onderweg aan Riviere-du-Loup en Saint Pascale, twee steden rijk aan cultuur die getuigen over de Franse en Engelse invloed. Steek vervolgens de grens over met New-Brunswick en ontdek de pittoreske stad van Edmundston. In het Fortin du Petit-Sault kan u genieten van een fietstocht op de piste in Petit Témis of anders een wandeling maken in het stadscentrum.

St Andrews Inn & Suites (1) – The Algonquin Resort (2)

Reis zuidwaarts doorheen een groot deel van New-Brunswick om in St. Andrews-By-The-Sea toe te komen. New-Brunswick is gekend voor haar ongerepte natuur, haar bossen en de dieren zoals de bruine of zwarte beer, de wolven, de elanden,… Aankomst in St. Andrews-By-The-Sea en geniet van de rest van de dag om dit charmante kustdorp te ontdekken.

St Andrews Inn & Suites (1) – The Algonquin Resort (2)

St. Andrews-By-The-Sea is erg snel één van de beste bestemmingen van The Maritimes geworden. Tijdens laag tij is het mogelijk om tot aan het eiland Ministers te rijden. U kan er een rondleiding genieten van het historische zomerverblijf van William Van Horne. Excursies om de walvissen te spotten in de Fundy baai zullen zowel oud als jong fascineren. De Kingsbrae tuin, met een oppervlakte van 11 ha, behoort tot de 10 mooiste publieke tuinen van Canada. St. Andrews is erg gastvrij en biedt u tal van activiteiten. 

Coastal Inn (1) – Digby Pines Golf Resort & Spa (2)

Om Digby te bereiken dient u de ferry te nemen om de Fundy baai over te steken. Weinig plaatsen kunnen tippen aan het indrukwekkende natuurlijk spektakel die de Fundy baai, steeds in New-Brunswick, u biedt. U ontscheept in Digby. U kan er talrijke musea bezoeken.

Atlantica Hotel (1) – The Lord Nelson Hotel & Suites (2)

Vandaag leidt uw avontuur u naar het nationaal park Kejimkujik, het enige park dat tegelijkertijd erkend is als nationaal park én historische site. U krijgt de kans te wandelen langs de natuur-rijke paden om de buitengewone schoonheid van de meren en rivieren te bewonderen. Onderweg naar Halifax ontdekt u tevens Margaret’s Bay, één van de grootste havens van Nova Scotia.

Inverary Resort (1) – Silver Sart Lodge & MacNeil House Suites (2)

U doorkruist het midden van Nova Scotia, langs de steden Truro en New Glasgow, fier op hun Europees erfgoed. U komt aan in Baddeck, gelegen in het midden van het eiland en de ideale plek om Cap-Breton te ontdekken en te verkennen. Op dit eiland vindt u ook de Cabot Piste, één van de beste moto-parcours van de Verenigde Staten. 

Inverary Resort (1) – Silver Sart Lodge & MacNeil House Suites (2)

U heeft de hele dag om Baddeck en omstreken te ontdekken. Wij raden u een reis aan langs de Cabot Piste, een ring van 300 kilometer, langs de kust van het Cap-Breton eiland. De Cabot Piste wordt doorheen de wereld geprezen door de panorama’s van de kust en het adembenemende landschap. U kan er genieten van meerder wandeltochten. Ook kan u een bezoek brengen aan het nationaal park Hautes-Terres-Du-Cap-Breton en zijn wandelpaden, stranden en watervallen.

Hôtel Shediac (1) - (2)

Vandaag krijgt u opnieuw de kans om tijdens de terugweg naar New-Brunswick langs de charmante kleine dorpjes te reizen. Indien u de tijd nog niet heeft gehad Truro te bezoeken, is dit de uitgelezen kans om er te lunchen. Maak ervan gebruik om Magnetic Hill te bezoeken, een natuurlijke attractie die u de illusie zal geven getrokken te worden door een natuurlijke kracht en de helling te klimmen zonder de hulp van de bestuurder. Deze attractie trekt jaarlijks duizenden personen aan. Reis door naar Shediac en geniet ’s avonds van een heerlijke kreeft in één van de restaurants.

Auberge de la Baie (1) - Motel Super 8 (2)

De duin van Bouctouche, gelegen in het hart van Acadië, biedt de bezoekers tal van ontdekkingen. Dit is één van de langste duinen in Noord Amerika, ze strekt zich 12 km uit langs de baai van Bouctouche en beschermt een broos ecosysteem waar talrijke soorten dieren en planten in schuilen. De bezoekers kunnen er de natuurlijke pracht bewonderen tijdens een wandeling op een houten bruggetje. Als alternatief kan u het nationaal park Kouchibouguac bezoeken. Zet uw reis door tot in Caraquet, een kleine havenstad die van één van de mooiste baaien ter wereld geniet, de Chaleurbaai.

Riotel Percé (1) - (2)

De Chaleurbaai, een echt aards paradijs, dankt haar naam aan het microklimaat dat er heerst. Een erg charmante badplaats met aangename temperaturen en een strand met fijn zand wacht u op. Bezoek Bonaventure en het Acadische Museum van Quebec waar u de geschiedenis en de etnologie, die in de regio verankerd zijn, ontdekt. U geniet er het hele jaar door van de tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Reis door tot u Percé bereikt, in de provincie Quebec..

Riotel Percé (1) - (2)

Percé, ooit nog één van de grootste vissershavens van het schiereiland van de Gaspesie en vandaag de dag een echte parel dankzij de buitengewone pracht van haar natuur. Het dorp dankt zijn naam aan de befaamde rots die er juist tegenover pronkt : 471 m lang met rotsige wanden die wel 85 m hoog klimmen en het befaamde gat met een diameter van 10 m. Dit laatste is het natuurlijke embleem bij uitstek van de Gaspésie. Percé is wereldberoemd voor haar pracht en landschap, u zal één van de mooiste dorpen van Quebec ontdekken. U zal er onvergetelijke herinneringen aan overhouden.

Riotel Matane (1) - (2)

Reis langs de Saint-Laurent rivier tot u het nationaal park van de Gaspésie bereikt, een prachtige plek voor wandeltochten waar de tweede hoogste bergtop van Quebec piekt, de Mont Jacques-Cartier. Ook Sainte-Anne-des-Monts behoort tot de niet-te-missen plekjes. Gelegen in het dal van een kleine baai getuigt Sainte-Anne-des-Monts van een prachtige mix van zee en bergen. Aankomst in Matane waar u rest van de dag dit charmante Franstalige dorp kan ontdekken.

Hôtel Motel Le Beluga (1) – Hôtel Tadoussac (2)

‘s Morgens vervoert een ferry u van Matane naar Baie-Comeau. Houdt het water in de gaten tijdens deze tocht : misschien spot u wel één van de walvissen van Saint-Laurent. Tadoussac is een geliefkoosde bestemming van zeeliefhebbers, en voor iedereen die op excursie voor het observeren van de walvissen wenst te vertrekken. De weg tussen Baie-Comeau en Tadoussac leidt u langs Les Escoumins dat deel uitmaakt van het maritiem park van Saguenay–Saint-Laurent. Ontdek er het maritieme leven. Deze streek wordt geprezen voor de observatie van de walvissen en andere zeezoogdieren, zee-kajak, zalmvissen, enz. Deze avond verblijft u in Tadoussac.

Hôtel Le Concorde (1) – Hôtel Palace Royal (2)

Vandaag leidt uw avontuur u van Tadoussac naar Quebec, u reist langs meerdere kleine dorpjes en u ontdekt één van de mooiste routes van Quebec langs de Saint-Laurent rivier. Stop onderweg even in Beaupré, Baie-St-Paul of in Saint-Siméon. Later op de dag komt u toe in Quebec, de versterkingen die dit landschap kenmerken springen meteen in het oog.

Hôtel Le Concorde (1) – Hôtel Palace Royal (2)

Quebec, de oudste stad van Canada, is erg fier op haar Frans erfgoed. De stad is onderverdeeld in 3 zones: de « Basse-ville » of benedenstad met de Petit-Champlain straat, een prachtige kleine bruisende straat met cafés, restaurants en boetieken. De tweede zone is de « haute-ville » of de bovenstad en huist het Frontenac kasteel, het bekendste gebouw van de stad. Ten slotte kan u de « Grande Allée » buurt verkennen met het Champs-de-Bataille park (veldslagen park) en Parlementsgebouw dat de Nationale Vergadering van Quebec huist. Een absolute aanrader is de waterval van Montmorency die zich op slechts enkele minuten van de stad Quebec bevindt.

Begeef u naar de luchthaven van Montreal en bezorg uw huurwagen terug. Boord uw terugvlucht met als bestemming België.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal in de ochtend.

Season 2020

Price per person
Standaard Single Double Triple Quad Chd* TAX**
French Culture, Lobsters and Lighthouses
09/05 - 26/05 4.011 € 2.430 € 1.968 € 1.737 € 750 € 322 €
27/05 - 25/06 4.584 € 2.719 € 2.155 € 1.870 € 750 € 322 €
26/06 - 23/08 4.814 € 2.949 € 2.385 € 2.100 € 922 € 322 €
24/08 - 25/09 4.584 € 2.719 € 2.155 € 1.870 € 750 € 322 €

* Korting kind -12 jaar die de kamer deelt met de ouders
** Bedrag luchthaventaksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Superieur Single Double Triple Quad Chd* TAX**
French Culture, Lobsters and Lighthouses
20/05 - 27/05 4.424 € 2.625 € 2.332 € 2.008 € 750 € 322 €
28/05 - 25/06 5.042 € 2.967 € 2.586 € 2.204 € 750 € 322 €
26/06 - 23/08 5.272 € 3.197 € 2.816 € 2.434 € 922 € 322 €
24/08 - 25/09 5.042 € 2.967 € 2.586 € 2.204 € 750 € 322 €

* Korting kind -12 jaar die de kamer deelt met de ouders
** Bedrag luchthaventaksen inbegrepen in de prijs

Prijs 2021 op aanvraag

Supplement Single Double Triple Quad
French Culture, Lobsters and Lighthouses
Fullsize wagen (4 deuren) 135 € 68 € 45 € 34 €
Mid season (01/06 - 30/06 & 01/09 - 30/09) 34 € 17 € 11 € 8 €
Hoogseizoen (01/07 - 31/08) 252 € 126 € 84 € 63 €


Inbegrepen in de prijs

- De voorgestelde vluchten met Air Canada in klasse L en de luchthaventaksen (322€)
- Het inchecken van 1 bagage
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type “Compact” met airconditioning en de formule “Fully”
- De ferry tussen Québec en Baie Comeau
- Dag 17, een rondleiding met gids van Quebec (2uur)
- Een gepersonaliseerde reiskit

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse
- De ferry van Dag 6 tussen St. John en Digby
- De aanbevolen maaltijden en bezoeken
- De persoonlijke uitgaven
- Entreegelden in de nationale parken
- De optionele activiteiten

Vertrekdata


Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance