Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

De verbazingwekkende grizzlybeer is een solitaire reus die zijn omgeving meester is. Gidsen met meer dan 30 ervaring staan paraat om u te voet, met de boot of de 4x4 doorheen deze idyllische wildernis te leiden op zoek naar de machtige grizzlybeer. Het gematigd regenwoud in British Columbia met ’s werelds diepste fjord meer is een geliefkoosde plek van deze nobele beer. Genesteld in de Cariboo Mountains ontdekt u de Pyna-tee-ah Lodge waar u Gary Zorn zal ontmoeten; beter gekend als de berenfluisteraar. Gary heeft uit liefde voor deze dieren zijn hele leven gewijd aan de studie van hun sociale hiërarchie, gewoontes, habitat en hun lichaamstaal. U krijgt de kans om het wildlife van deze prachtige regio van dichtbij te ontmoeten en de natuur in haar puurste vorm te ervaren en op onvergetelijke foto’s vast te leggen. Naast elanden, kariboes, wolven en roofvogels zal u ook grizzlyberen kunnen bewonderen onder de begeleiding van iemand met een enorme passie en respect voor deze krachtige dieren.

Opmerking:
- De packages Bear Whisperer en The Ultimate Bear Whisperer zijn enkel aangeboden
  in het Engels
- Fysieke fitheid vereist voor het Ultimate Bear Whisperer pakket
- Volledige naam van de reizigers, geboortedatums, speciale dieeteisen en
  vervoerswijze (vlucht of wagen) nodig bij de boeking

Flight Icon

Aankomst via eigen midelen in de Pyna-tee-ah Lodge of vlucht naar Williams Lake en transfer. Meet and greet en oriëntatie gevolgd door een aperitief om 17:00. Inbegrepen avondmaal om 18:30 en de rest van de avond om naar eigen wens te beleven: relaxen in de lodge, het oude gold rush dorp van Likely verkennen of wandelen langs de Quesnel rivier.

Aankomst via eigen middelen in de Pyna-tee-ah Lodge of vlucht naar Williams Lake en transfer. ‘s Morgens vroeg uit de veren om 05:00, ontbijt en een dag vol berenavontuur. Naargelang het seizoen krijgt u de kans om de beren op verschillende manieren te observeren in hun natuurlijke habitat. In de lente verplaatst u zich in 4x4 en/of quad en wandelt u naar het laagland en valleien van de Cariboo Mountains waar de grizzlyberen, elanden, herten, wolven en de zwarte beren de nieuwe grasscheuten nuttigen. Dit is de beste periode indien u de speelse welpjes wenst te observeren, zij genieten dan volop van hun eerste lente met mama beer. In de zomer trekt u samen met de berenfluisteraar naar het hoogland en het boreale woud om de machtige grizzlybeer en zijn jachtgebied te bezoeken. In de herfst verplaatst u zich met de boot en jetboot op de Mitchell rivier of een van de vele andere rivieren van het Cariboo Mountains gebied. U zal daar de grizzlyberen ontmoeten die naar de ‘Pacific sockeye salmon’ of rode zalm vissen voor hun lange winterslaap. Langs de oevers van deze rivieren kan u eveneens wolven tegenkomen die tijdens deze periode meegenieten van het rijkelijke eetfestijn. Ook ander wildlife zoals elanden, zwarte beren, bevers, herten, bergkariboes, berggeiten, lynxen, otters, arenden, spechten, Amerikaanse blauwe reigers, kraanvogels, roofvogels en zangvogels kunt u hier doorheen het jaar tegenkomen. Een uitgebreide lunch is voorzien. Na dit avontuur keert u terug naar de lodge om u op te frissen en te genieten van een aperitief voor het avondmaal. Beleef de rest van de avond naar eigen wens, u kan relaxen in de lodge of nabij het prieel met de andere gasten, in het dorp wandelen, een potje poolbiljart spelen in de speelzaal of u aan het hoefijzer werpspel wagen. Ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen.

Een tweede dag vol avontuur en om te genieten van de beren in het gezelschap van de berenfluisteraar. Na het ontbijt vertrekt u met een krachtige jetboot op de Cariboo rivier waar u een dag lang de beren, elanden, vogels en ander wildlife kan bewonderen. Leer meer over dit unieke ecosysteem en observeer de schat aan wildlife in hun natuurlijke habitat. Een uitgebreide lunch voor is voorzien. Daarna, terugkeer naar de lodge voor het aperitief en het avondmaal. Ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen.

Flight Icon

Geniet van uw laatste ochtend aan de lodge. Vertrek via eigen middelen. Ontbijt inbegrepen. Langere verblijven om nog langer van de beren te genieten eveneens beschikbaar. Contacteer ons voor meer informatie.

Vertrekdata
Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance