Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Ontdek de allermooiste plekjes tijdens een avontuur langs de Saint Lawrence rivier. U bezoekt zowel de metropolen Toronto en Quebec city als de charmante kleinere steden en dorpen. Bewonder de weelderige natuur van Niagara, Montebello, de Thousand Islands archipel en ontdekt eveneens de rijke geschiedenis en de hedendaagse kunst en cultuur van Canada.

Pluspunten:
- Ontdek een authentieke reconstructie van een indianendorp in Quebec
- Cruise langs de spectaculaire Thousand Islands archipel
- Bewonder de watervallen van Niagara en Horsheshoe Falls

Goed om te weten :
- Fantastische bijkomende activiteiten beschikbaar in de hotels
- Ervaren schippers leiden u tot enkele meters van de walvissen

Flight Icon

Fairmont Royal York****

U landt in Pearson, de internationale luchthaven van Toronto. Individuele transfer naar uw hotel. Maak kennis met de gids en maak van de rest van de dag gebruik om Toronto vrij te verkennen. 

Fairmont Royal York****

Vertrek deze ochtend op sightseeing tour doorheen Toronto en ontdek de smeltkroes van culturen in Canada’s meest kosmopolitische stad. Hierna reist u naar de betoverende Niagara Falls langs het weelderige fruitteelt district van het Niagara schiereiland en het historische dorp Niagara-on-the-Lake. U geniet eveneens van een spannende boottocht met de « Hornblower Niagara Cruises – Voyage to the Falls » waarmee u tot aan de voet van de watervallen van Horseshoe Falls vaart. Overnachting in Toronto. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont le Chateau Montebello****

U vertrekt ‘s ochtends op een gezellige rit oostwaarts. U volgt de noordkust van het Lake Ontario langs eindeloze kilometers glooiend akkerland en de talrijke kleine dorpjes van Oost Ontario. Steek de provinciale grens over en ontdek de rijke rustieke geschiedenis en het Franse koloniale erfgoed van de talrijke kleine gemeenschappen in Quebec. U bereikt het spectaculaire dorp van Montebello aan de oevers van de Ottawa rivier. Overnachting in Montebello. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont le Chateau Montebello****

Na het ontbijt vertrekt u op een daguitstap naar Ottawa, de hoofdstad van de Canadese natie. Ontdek de weerspiegeling van de neogotische torenspitsen van het parlementsgebouw in het brede kanaal dat zich een weg baant door het stadscentrum. Tijdens de terugweg naar Montebello bezoekt u eveneens het Omega park, een natuurreservaat bekend voor zijn wilde fauna waar u enkele van de meest unieke dieren van Canada kan bewonderen. Overnachting in Montebello. Canadees ontbijt inbegrepen. 

Hotel Sacacomie****

Deze ochtend verlaat u Montebello en reist u richting Saint-Alexis-des-Monts langs de Saint Lawrencezeeweg. Eénmaal u Montreal verlaat reist u verder noordwaarts tot in het hart van Quebec. U bereikt het hotel Sacacomie, genesteld in het gebergte van de Laurentiden. Overnachting in Saint-Alexis-des-Monts. Canadees ontbijt en diner inbegrepen.

Hotel Sacacomie****

Het hotel Sacacomie, de lodge gekend als de plek bij uitstek voor een avontuur in de natuur, biedt de gasten een brede waaier aan activiteiten. Serene boswandelingen, ontspannen namiddagen op het privé strand en kanovaren schenken u een betoverende vakantieoord-ervaring. Overnachting in Saint-Alexis-des-Monts. Canadees ontbijt en diner inbegrepen.

Fairmont le Manoir Richelieu*****

U verlaat de magie van het hotel Sacacomie en u reist door naar het prachtige Charlevoix gebied van Quebec. Charlevoix heeft doorheen de geschiedenis genoten van een overvloed aan hout, mineralen en waterbronnen. Vandaag de dag is dit gebied herboren als een bosrijk idyllisch vakantieoord. U bereikt de stad La Malbaie, één van Canada’s eerste vakantieoorden. Overnachting in La Malbaie. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont le Manoir Richelieu*****

Ontdek de schilderachtige stad Tadoussac en geniet van een spannende excursie om de walvissen te observeren. Bewonder deze reuzen van de zee op slechts enkele meters van de boot en ontdek hoe ze spelen, eten en hoe ze in groep met elkaar omgaan ! Overnachting in La Malbaie. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont le Chateau Frontenac****

Na het ontbijt reist u naar het historische Quebec City. Onderweg stopt u even om de St. Anne canyon te bewonderen. In deze canyon pronkt de prachtige en 74m hoge Sainte-Anne waterval, het donderende water bereikt met een enorme kracht het 1.2 miljard jaar oude rostige keteldal. In deze canyon ontdekt u ook de hoogste voetgangersbrug van Quebec, op 55m. In de namiddag komt u toe in Quebec City en geniet u van uw verblijf van 2 nachten. Overnachting in Quebec. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont le Chateau Frontenac****

Vandaag ontdekt u tijdens een rondleiding zowel het oude als het moderne Quebec. De oudste versterkte stad van Noord-Amerika biedt een unieke kijk in Canada’s woelige koloniale verleden. U ontdekt naast de stadswallen van het historisch centrum ook « Lower Town » of de benedenstad, de citadel, het Battlefields park en de versierde stadspoort. U geniet eveneens van een rondleiding doorheen de « Traditional Huron Site », « Onhoüa Chetek8e », van de inheemse Wendat volkeren. Ontdek de geschiedenis en de cultuur van dit inheemse volk, zowel het verleden als het heden, in deze authentieke reconstructie van een traditioneel indianendrop van Quebec. Overnachting in Quebec City. Canadees ontbijt en lunch inbegrepen.

Fairmont Queen Elizabeth****

Vandaag leidt uw avontuur u doorheen de vruchtbare pleinen en de glooiende heuvels van Mauricie / Bois-Francs en de Lanaudiere gebieden tot aan de wouden en de ongerepte natuur van Lac à la Truite. In de namiddag komt u toe in Montreal. Overnachting in Montreal. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont Queen Elizabeth****

Montreal is één van de kunst- en cultuurcentra van Canada, fier op een lange en kleurrijke geschiedenis die zowel het Britse als het Franse erfgoed koestert. Tijdens een stadsrondleiding ontdekt u de Notre-Dame basiliek, het historische « Oud Montreal », de Olympische site, het biodome en het « Mount royal Park ». Overnachting in Montreal. Canadees ontbijt inbegrepen.

Fairmont Royal York****

Na het ontbijt reist u westwaarts langs de St. Lawrence rivier noordoever van het Lake Ontario meer. Juist ten oosten van Kingston stapt u aan boord een rivierboot voor een prachtige cruise langs de « Thousands Islands », een archipel met talloze eilanden waaronder enkele 100m² in oppervlakte en andere slechts onbewoonde rotsen van enkele meters breed. U komt toe in Toronto om van uw laatste nacht in het betoverende Canada te genieten. Overnachting in Toronto. Canadees ontbijt inbegrepen.

Vandaag komt een eind aan dit mooie avontuur. Maak van deze laatste uren gebruik om te winkelen en eventuele souvenirtjes te kopen of om de stad verder te ontdekken. Begeef u naar de internationale luchthaven van Toronto, Pearson, voor uw terugvlucht met als bestemming België. Canadees ontbijt inbegrepen.

Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal.

Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance