Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

OOST OF WEST CANADA ?

QUÉBEC OF VANCOUVER, GASPÉSIE OF DE ICEFIELDS PARKWAY

bron : parcs canada

Wilt u de beren in hun natuurlijke habitat bewonderen of walvissen bezoeken aan boord van uw kajak, genieten van één van de prachtigste panoramische routes ter wereld, de wonderen van de natuur alsook de flora en fauna aanschouwen of zelfs het noorderlicht, dan zullen de westelijke en oostelijke provincies van Canada u nog lang na uw reis doen wegdromen.

De inheemse Indiaanse cultuur leeft nog voort in de nationale sites en parken van het land, zowel in het westen als het oosten van Canada. De erfgenamen hebben de legendes aan de nieuwe generaties overgedragen. Culturen van alle uithoeken van de wereld leven samen in Canada en dit is weerspiegeld in de politiek van het land.

WEST CANADA

Het westen van Canada is een immens grondgebied, prachtig, wild, ideaal voor wie op zoek is naar avontuur, het is werkelijk een andere wereld. U zal er unieke ervaringen en momenten beleven, reizen langs de mythische routes zoals die van de goudkoorts. U zal er de Grizzlybeer, de walvissen, de orka’s en de wapiti’s kunnen bewonderen. 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van avontuur en natuur kiest u voor een vakantie in het westen van Canada. Hier spreekt men Engels.

OOST CANADA

 

Het oosten van Canada is hemels en authentiek. De natuur is hier eveneens prachtig, ietsje zachter dan in het westen. De provincie Québec is een unieke mix tussen de Oude Wereld en de Amerika’s. Als Europeaan zal u er snel gelijkenissen ondervinden en het gevoel hebben verre neven en nichten te ontmoeten terwijl u geniet van de prachtige landschappen.

Wist u dat er in Canada meer dan 12 soorten walvissen bestaan? Het is het rijk van de geschiedenis, het avontuur en de natuur.

Hier spreekt men Engels en Frans. Het eten is er een rijkdom aan verscheidenheid, de streekproducten zijn hemels en de lokale ambachten mag u zeker niet missen. Het barst er van de cultuur. 

Voor vakanties boordenvol cultuur, ontdekking, city en hemels eten, kiest u voor het oosten van Canada.

REIZEN IN GROEP, MET DE FAMILIE, ALS KOPPEL OF SOLO NAAR CANADA

Of u nu kiest voor het oosten of het westen van Canada, het is de ideale bestemming voor een geslaagde vakantie. Hier is er voor elk wat wils, voor de jongeren en de meer ervaren. In Canada zal iedereen genieten van de ideale vakantie. Raadpleeg ons artikel voor meer informatie.

AARDRIJKSKUNDE

In het westen vindt u Vancouver, de vruchtbare vallei van Okanagan, de Icefields Parkway, Banff, Jasper, Whistler.

In het oosten vindt u Toronto, Montréal, Québec, de Niagarawatervallen, Gaspésie.

DE VAKANTIEVERBLIJVEN IN CANADA

In het westen vindt u de ranch, hotels, motels en de campings. In het oosten zijn er vooral herbergen, hotels en eveneens campings.


REFERENTIEWESTOOST
NATUURGroots en Wild Authentiek
LANDSCHAPBergmassief, Meren, Bossen Forêts, Lacs, Monts
HOOGTE tot 4000 m tot 1500 m
STIJL VAKANTIEAvontuur, Natuur, City Cultuur, Geschiedenis, Natuur, City
TAALEngels Frans, Engels
TIJDSVERSCHIL -9u -6u
VLUCHTENVlucht met tussenlanding Rechtstreekste vlucht
LIFESTYLEAmerikaans Europees
FAUNA

Grizzly, Walvis, Orca, Wapiti, ElandZwarte Beer, Walvis, Witte Dolfijn, Eland
 CITY EXPERIENCEVANCOUVER QUEBEC CITY
 PROVINCIEAlberta, British Columbia, Yukon... Ontario, Quebec, Nova Scotia,...
 FOOD EXPERIENCE Amerikaans Europees
 REISSolo, als koppel, met de familie, in groepSolo, als koppel, met de familie, in groep
 VERPLAATSING/TRANSPORTWagen, Motorhome, Motorfiets, Trein, Watervliegtuig, Begeleide rondreizenVoiture, Motorhome, Hydravion,

Circuits accompagnés,

 LOGEMENTRanch, hotel, motel, lodge en resort

in de verste uithoeken van de wereld

Herberg, hotel, ongewoon verblijf (tipi, hut in de bomen,...)
 IK MAAK MIJN KEUZEHET WESTEN ONTDEKKENHET OOSTEN ONTDEKKEN