Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

REDENEN OM CANADA TE BEZOEKEN

INDIEN U TOCH NOG MOET WORDEN OVERTUIGD !

DE PRACHTIGE NATUUR EN LANDSCHAPPEN

Elk seizoen heeft wat in petto! Wit tijdens de winter of de warme tinten van de nazomer, u zal versteld staan van de eindeloze waaier aan schitterende kleuren in Canada. Prachtige landschappen, adembenemende bergen en meren zo ver het oog reikt ! Moge de pracht van de natuur u leiden !

Odoo CMS - une grande photo

DE FAUNA EN DE FLORA

Iedereen kent het embleem van Canada : de bever! Maar het is ver niet het enige beroemde dier van het land ! Reizigers uit alle uithoeken van de wereld komen er walvissen, grizzlyberen, elanden en zelfs ijsberen bewonderen, met de zodiac, de kajak of gewoonweg te voet ! 

Odoo CMS - une grande photo

DE STAMPEDE EN DE RANCHES

Ieder jaar in juli organiseert Calgary de Stampede, de grootste openluchtrodeo met meer dan één miljoen bezoekers. In september ontvangt de kleine stad St-Tite meer dan 500.000 bezoekers tijdens het beroemde Western Festival. Liefhebbers van paardrijden kunnen in de vier uithoeken van het land ranches bezoeken en zo het echte leven van de cowboy ervaren.

Odoo CMS - une grande photo

QUÉBEC CITY

Naast de typisch Canadese steden zoals Montreal, Toronto of Vancouver is er het unieke Quebec ! Het is geen toeval dat UNESCO het « Vieux-Québec » al in 1985 als Werelderfgoed heeft uitgeroepen. Het is de enige vesting van Noord Amerika en er wandelen is alsof u een geschiedenisboek doorbladert.

Odoo CMS - une grande photo

DE FIRST NATIONS

U zal soms ook horen spreken van “Indianen of Amérindiens”. In Canada bestaan er een vijftigtal naties. De Huron-Wendat dichtbij Quebec verwelkomen u in hun prachtige hotel-museum Premières Nations. Indien u in Ontario het Manitoulin eiland bezoekt zal u andere gemeenschappen ontdekken. In het Westen zal u hier en daar een hotel of site tegenkomen waar u hun kunsten, zeden en gewoontes kan ontdekken. Het Canadese museum voor de geschiedenis, ooit nog het Canadese museum voor de beschavingen, dichtbij Ottawa mag u niet missen indien deze volkeren u fascineren.

Odoo CMS - une grande photo

DA GASTRONOMIE

Sommigen denken dat de gastronomie zich beperkt tot de Franse kookkunst, maar niets is minder waar ! U zal aangenaam verrast worden door de poutine, de tourtière of de esdoornsiroop. Bierliefhebbers, en die zijn in België al verwend, zullen in elke provincie frisse ervaringen beleven ! Er is echter nog een hele reeks gerechten of drankjes te ontdekken : ciderijs, beverstaart, smoked meat, sortilège (alcoholische drank met whiskey en esdoorsiroop) et natuurlijk de blauwe kreeft en de sneeuwkrab.

Odoo CMS - une grande photo

DE BESTE VAKANTIE ALS KOPPEL ?

Vertrek naar Canada. De levensvreugde, de restaurants, het bruisende leven in steden zoals Montréal of Vancouver, met uw geliefde onder een tipi, doorheen de immense parken van Canada wandelen, uw wens om als koppel een unieke vakantie te ervaren in Canada zal vervuld worden.

Odoo CMS - une grande photo

JUSTIN TRUDEAU

DE eerste minister waarvan iedereen droomt ! Zijn beste troef : Hij is Donald Trump niet !

AGENDA VAN DE VOORNAAMSTE

ET FESTIVALS AU CANADA


Montreal, midden januari/midden februari

IgloofestFestival met elektronische muziek aan het Vieux-Port in Montréal.

Hip en ijzig evenement !

Ottawa, Gatineau, eind januari/midden februari

Winterlude : 3 weken lang activiteiten om de winter te vieren !

Québec City, eind januari/midden februari

Het carnaval van Quebec : Het grootste winterfestival ter wereld met sneeuwsculptuur, kanoraces, de parades en vooral het Bonhomme carnaval en zijn mascotte, de bonhomme.

Ottawa, midden mei

Het Canadese Tulpen Festival : Oorspronkelijk een geschenk van Nederland en vandaag uitgegroeid tot een verzameling van meer dan 300.000 tulpen.

Toronto, midden/eind juni

Toronto Jazz festival : Eén van de beroemdste jazzfestivals van Noord Amerika..

24 juni

Fête de la St-Jean, nationale feestdag van Quebec : Feest dat traditiegetrouw gepaard gaat met grote vreugdevuren en talrijke concerten.

Montreal, eind juni/begin juli

Internationaal jazzfestival in Montreal : De bekende namen van de jazz komen tijdens dit festival spelen.

Wendake, eind juni/begin juli

Pow Wow International van Wendake : Beleef een unieke ervaring met de dansers en de trommelspelers afkomstig uit de verscheidene First Nations.

1 juli

Nationale feestdag van Canada : Deze feestdag zou hernoemd kunnen worden tot het feest van het verhuis. In Canada mogen de huurovereenkomsten enkel op de eerste juli eindigen. Verhuizen gebeurd dus tijdens deze feestdag.

Calgary, begin/midden juli

Stampede : Internationale rodeowedstrijd

Montreal, midden/eind juli

« Juste pour rire » Festival : Komieken uit alle uithoeken van de wereld zakken naar dit festival af om Montreal te doen lachen.

Toronto, begin september

Internationaal filmfestival van Toronto : Een rendez-vous vol glitter waarbij de Hollywoodsterren met hun modieuze kleding sprankelen op de rode loper.

St-Tite, begin september

Western Festival : Toeristisch evenement waarbij u de rodeo in actie zal zien, muzikale country spektakels alsook een optocht.

Montreal, van begin september tot begin november

La Magie des Lanternes : In de botanische tuin van Montreal kan u tientallen Thaise lampions ontdekken.

Vancouver, eind september

Musicfest Vancouver : Festival met klassieke muziek, wereldmuziek en jazz.

Toronto, september/oktober

Nuit blanche te Toronto : Toronto opent zijn musea en galerijen gedurende de hele nacht.